Tillitsvalgtkonferansen 2024

Tillitsvalgtkonferansen 2024

D

Den årlige tillitsvalgkonferansen i SAFE i Odfjell ble avholdt på Kielfergen fra 17. til 19. september, med 26 engasjerte tillitsvalgte til stede. Temaene for årets konferanse var rettet mot lønnsoppgjøret og de viktige rollene som tillitsvalgt (TV) og verneombud (VO) har i organisasjonen.

Klubbleder Geir Frode Nysæter åpnet konferansen og fungerte også som møteleder gjennom samlingen.

SAFE i Odfjell, klubbleder Geir Frode Nysæter

 

Klubbleder i SAFE i Odfjell Geir Frode Nysæter Foto: Roselyn Riley

Første innlegg ble holdt av HR-direktør Helge Maubach, som ga en oppdatering på status i Odfjell Drilling. Selskapet har i dag åtte rigger i drift og cirka 1400 ansatte, hvorav åtte prosent jobber på land og resten offshore.

Odfjell har også tatt inn 25 nye lærlinger innen boring, og det ble spesielt nevnt at seks av disse er kvinner, noe som blir sett på som positivt for mangfoldet i selskapet.

Nysæter fulgte opp med et innlegg om viktigheten av rollene som tillitsvalgt og verneombud. Han fremhevet forskjellene mellom disse rollene, samt hvilke rettigheter og plikter de har.

SAFE i Odfjell 2024 Foto: Roselyn Riley

 

SAFE i Odfjell 2024 Foto: Roselyn Riley

– Verneombudsrollen jobber ut ifra et lovverk, mens tillitsvalgte jobber ut ifra et avtaleverk. Verneombudene er underlagt Arbeidsmiljøloven (AML) og har plikt til å melde fra om kritikkverdige forhold. Konsekvensene for arbeidsgiver ved lovbrudd er strengere enn ved brudd på avtaler, forklarte han.

Økonomi, pensjon og digitalisering

SAFE sentralt var representert ved økonomiansvarlig Roselyn Riley. Hun ga en innføring i NR-kompensasjonspensjon, sjømannspensjon og bruken av «Min side».

Den andre dagen av konferansen startet med nestleder Rune Aaserød som presenterte resultatene fra årets lønnsforhandlinger.

– Den totale rammen for individuelt avlønnede ble satt til 5,3 prosent, med et minimumstillegg på 43 000 kroner, sa han.

Han oppsummerte også de viktigste endringene som kom inn i NR-avtalen som følge av lønnsoppgjøret.

Etter dette holdt Tommy Stensland et innlegg om SAFE-skolen, der han presenterte de ulike modulene i opplæringsprogrammet. Han poengterte viktigheten av å gjennomføre disse modulene.

– Kunnskap er makt, og kunnskapen som blir gitt gjør at vi stiller sterkere i konflikt med bedriften, påpekte han.

Personvern og GDPR: De syv prinsippene forklart
Astrid Sandsmark

 

Astrid Sandsmark Foto: Roselyn Riley

Astrid Sandsmark, sekretær i Odfjell, avsluttet konferansen med en gjennomgang av de syv personvernsprinsippene i GDPR (General Data Protection Regulation). Hun forklarte hvordan ulike aktører behandler personopplysninger basert på formålet med informasjonen, og understreket at ansatte har rett til å vite hvordan bedriften behandler deres personlige data.

Previous Tillitsvalgt konferanse 2024

SAFE i Odfjell:
Godesetdalen 10A (Forus)
4034 Stavanger

Man – fre.  kl.: 08:00 – 16:00+

Postadresse:
SAFE i Odfjell
Postboks 6838
4079 Stavanger

SAFE i Odfjell © 2024 | Utarbeidet av: GFN | All Rights Reserved